6 Συμβουλές Φροντίδας Χαλιών

Για να επεκτείνετε το χρονικό διάστημα “ζωής” των καινούργιων σας χαλιών θα πρέπει να ακολουθήσετε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες:

  1.  Μην φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι. Μπορεί να είναι γνωστό, αλλά τα παπούτσια τις περισσότερες φορές τείνουν να μεταφέρουν χώμα και σκόνη στο σπίτι και συγκεκριμένα στο καινούργιο μας χαλί. Μέχρι να καθαριστεί η σκόνη και το χώμα, το χαλί φθείρεται. 
  2.  Φροντίστε για το εντατικό καθάρισμα του χαλιού. Συγκεκριμένα, το εντατικό καθάρισμα(μία φορά στις 1-2 εβδομάδες) του χαλιού σας θα αποτρέψει την φθορά που προκαλείται από την σκόνη που διαπερνά την πόρτα του σπιτιού σας! Προσέξτε! Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθαρίσετε το χαλί σας με ηλεκτρική σκούπα, φροντίστε να μην χρησιμοποιείται την μέγιστη ισχύ καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τραβηχτεί κάποια κλωστή. 
  3.  Μην τραβήξετε πότε κάποια κλωστή. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια λυτή κλωστή στο χαλί σας μην την τραβήξετε! Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν καταστροφικό. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε αντί να την τραβήξετε, να την κόψετε με ένα ψαλίδι. 
  4.  Καθαρίστε με ιδιαίτερη προσοχή τα μάλλινα σας χαλιά. Στην περίπτωση που λερωθεί το μάλλινο σας χαλί, φροντίστε να το καθαρίσετε άμεσα! Χρησιμοποιήστε κάποιο στεγνό πανί ή πετσέτα ενώ στην περίπτωση που έχει πέσει κάποιου είδους τροφή προσπαθήστε να την απομακρύνετε με την χρήση ενός κουταλιού.
  5.  Εστιάστε την προσοχή σας ιδιαίτερα στα χαλιά εξωτερικού τύπου. Πολλές φορές τυχαίνει να λερωθεί κάποιο χαλί εξωτερικού τύπου. Στην περίπτωση αυτή, το καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανί ή πετσέτα και το αφήνουμε έξω για να στεγνώσει.
  6.  Μην καθαρίζεται τα χαλιά κατασκευασμένα με βισκόζη. Δεν συνιστούμε τον καθαρισμό στα χαλιά κατασκευασμένα με βισκόζη καθώς οι ίνες του απορροφούν ιδιαίτερα εύκολα υγρασία. Για αυτόν τον λόγο, τοποθετήστε τα χαλιά αυτά σε χώρους χωρίς ιδιαίτερη επισκεψιμότητα.