Καλωσήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα της MADI
Επικοινωνήστε μαζί μας: 23940 52942

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την σωστή επιλογή χαλιού στον χώρο μας;

Πολλές φορές, δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε το κατάλληλο τάπητα για τον χώρο μας. Ο προβληματισμός αυτός οφείλεται είτε στην μικρή συλλογή προϊόντων που βρίσκουμε στην αγορά είτε δεν είμαστε σίγουροι τι ταιριάζει καλύτερα στον χώρο μας. Ωστόσο όμως, η απάντηση στον παραπάνω προβληματισμό είναι πολύ απλή. Η MADI συνεργάζεται με περισσότερα από 700 καταστήματα σε όλη την Ελλαδα. Έτσι λοιπόν, εξασφαλίζουμε στο καταναλωτικό κοινό μια μεγάλη συλλογή μοναδικών χαλιών διαφορετικών κατηγοριών, χρωμάτων και διαστάσεων.

Πως όμως θα είμαστε σίγουροι τι ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι μας;

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες με άμεση επίδραση στην λήψη της απόφασης μας, είναι το είδος του νέου μας χαλιού. Με άλλα λόγια δηλαδή, πριν βγούμε στην αγορά πρέπει να γνωρίζουμε τι είδος χαλιού θέλουμε για τον χώρο μας.

Η MADI εκτός από την μεγάλη ποικιλία σχεδίων που παρέχει στην ελληνική αγορά, δίνει την δυνατότητα επιλογής διάφορων κατηγοριών χαλιών όπως είναι τα :

 • Κλασικά χαλιά,
 • μοντέρνα χαλιά,
 • χαλιά με τρισδιάστατη απεικόνιση,
 • χαλιά με αναπαλαιωμένα σχέδια κ.ά.

Πρέπει να είμαστε επίσης, ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το "δωμάτιο" - χώρο- που θα τοποθετήσουμε το νέο μας τάπητα. Συνήθως σε χώρους όπως το σαλόνι ή η κουζίνα επιλέγουμε τάπητες με γήινους συνδυασμούς χρωμάτων, με στόχο τον απόλυτο εναρμονισμό του τάπητα με τον χώρο. Σε χώρους πάλι όπως η κρεβατοκάμαρα ή γενικότερα υπνοδωμάτια προτείνουμε το "ντύσιμο" τους με τάπητες ανάλογους στις απαιτήσεις του κάθε δωματίου ξεχωριστά. Στους λοιπούς χώρους, η επιλογή είναι δική σας αφού τα περισσότερα χαλιά είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν άψογα σε όλους τους χώρους.

Αφού πλέον έχουμε καταλήξει τι είδος χαλί θέλουμε και σε ποιόν χώρο θα το τοποθετήσουμε πρέπει να γνωρίζουμε τις διαστάσεις του νέου μας χαλιού και την ποιότητα που μας ενδιαφέρουν. Η MADI προσπαθεί πάντα να παρέχει στο καταναλωτικό κοινό την μεγαλύτερη δυνατή επιλογή διαστάσεων και παράλληλα εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα προϊόντων. 

Για να επεκτείνετε το χρονικό διάστημα "ζωής" των καινούργιων σας χαλιών θα πρέπει να ακολουθήσετε με προσοχή τις παρακάτω οδηγίες:

 1. 1. Μην φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι.
  Μπορεί να είναι γνωστό, αλλά τα παπούτσια τις περισσότερες φορές τείνουν να μεταφέρουν χώμα και σκόνη στο σπίτι και συγκεκριμένα στο καινούργιο μας χαλί. Μέχρι να καθαριστεί η σκόνη και το χώμα, το χαλί φθείρεται. 
 2. 2. Φροντίστε για το εντατικό καθάρισμα του χαλιού.
  Συγκεκριμένα, το εντατικό καθάρισμα(μία φορά στις 1-2 εβδομάδες) του χαλιού σας θα αποτρέψει την φθορά που προκαλείται από την σκόνη που διαπερνά την πόρτα του σπιτιού σας! Προσέξτε! Σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθαρίσετε το χαλί σας με ηλεκτρική σκούπα, φροντίστε να μην χρησιμοποιείται την μέγιστη ισχύ καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να τραβηχτεί κάποια κλωστή. 
 3. 3. Μην τραβήξετε πότε κάποια κλωστή.
  Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποια λυτή κλωστή στο χαλί σας μην την τραβήξετε! Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν καταστροφικό. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε αντί να την τραβήξετε, να την κόψετε με ένα ψαλίδι. 
 4. 4. Καθαρίστε με ιδιαίτερη προσοχή τα μάλλινα σας χαλιά.
  Στην περίπτωση που λερωθεί το μάλλινο σας χαλί, φροντίστε να το καθαρίσετε άμεσα! Χρησιμοποιήστε κάποιο στεγνό πανί ή πετσέτα ενώ στην περίπτωση που έχει πέσει κάποιου είδους τροφή προσπαθήστε να την απομακρύνετε με την χρήση ενός κουταλιού.
 5. 5. Εστιάστε την προσοχή σας ιδιαίτερα στα χαλιά εξωτερικού τύπου.
  Πολλές φορές τυχαίνει να λερωθεί κάποιο χαλί εξωτερικού τύπου. Στην περίπτωση αυτή, το καθαρίζουμε με ένα στεγνό πανί ή πετσέτα και το αφήνουμε έξω για να στεγνώσει.
 6. 6. Μην καθαρίζεται τα χαλιά κατασκευασμένα με βισκόζη.
  Δεν συνιστούμε τον καθαρισμό στα χαλιά κατασκευασμένα με βισκόζη καθώς οι ίνες του απορροφούν ιδιαίτερα εύκολα υγρασία. Για αυτόν τον λόγο, τοποθετήστε τα χαλιά αυτά σε χώρους χωρίς ιδιαίτερη επισκεψιμότητα.